BIOGRAFIE

 

Dennie is geboren op 20 juni 1971 te Essen (B).

In maart 1988, op 16-jarige leeftijd, begint hij aan zijn eerste zanglessen en zijn carrière neemt een vroege start met een eerste single “Chrystal Chandelies/Christel”.

In september 1992 leert heel Vlaanderen hem kennen door vier optredens in het populaire TV-programma “Tien om te zien” (VTM).

Intussen weet Dennie zich gesteund door een steeds groter wordende “Vriendenkring”.

Door zijn succes als zanger en presentator en zijn vele optredens besluit Dennie zijn verdere carrière professioneel aan te pakken.

Er verschijnen nog diverse singles/cd-singles, wat in de zomer van 1994 resulteert in het eerste cd-album “Snaren Der Liefde”.

Met producer Fred Bekky volgen de cd-singles “Al M’n Mooie Dromen” en “Alles Of Niets”.

De cd-single “Alles Of Niets/Immaculata” wordt in Nederland door Jan Rietman op Radio Noordzee nationaal uitgeroepen tot ZOMERHIT ’95 en is meteen goed voor een notering in alle hitlijsten van Nederland met als uitschieters de MEGA TOP 50, de Nederlandse Top 20 en de Nederlandse Top 30, waar Dennie maar liefst 20 weken in genoteerd staat. In de Nederlandse Top 100 van de best verkochte cd-singles prijkt Dennie in 1995 op de 50ste plaats.

Met de Nederlanstalige versie van de meezinger “Keep On Smiling” staat Dennie 11 weken genoteerd in de Nederlandse hitlijsten. Dit resulteert in 5 TV-optredens, zowel op de Nederlandse als op de Vlaamse televisie.

Eind 1996 verschijnt in productie van de Nederlandse producer Gaby Dirne zijn 2de cd-album “Mooier Dan Mooi”.

In 1999 start Dennie een eigen cd-firma “Traube Records”. Op dit label verschijnen ook zijn eigen cd-singles: “Donna Carmela/Ik Wil Een Knoopje Aan Je Bloesje Zijn” (2000), “Ik Ben Wie Ik Ben/ Als Je Ogen Niet Meer Spreken” (2001) en de cd-albums “Laat Je Verleiden” (1999), “Niemand Als Jij” (2000), “Onbekend Is Onbemind” (2002).

In 2001 wekt Dennie opnieuw de aandacht van het Nederlandse publiek met de hit-single “Als Je Ogen Niet Meer Spreken”, waarvan Dennie de originele zanger is. Dat jaar start Dennie ook met een eigen artiestenbureau.

Begin 2003 verschijnt enkel in Nederland de cd-single “Baila, Baila”. Deze zomerse melodie werd geschreven en gecomponeerd door Dennie zelf in een productie van “Walter De Loose”.

2003 staat trouwens volledig in het teken van “15 jaar Dennie Damaro”. Een jubileumjaar dat voor de fans niet onopgemerkt voorbij gaat en dat ook gepaard gaat met een nieuw album “Adem”.

Intussen verhuist Dennie naar z’n huidige woonplaats Wuustwezel (B).

In de zomer van 2006 gaat Dennie samenwerken met producer “Johnny Voorbogt” en verschijnt zowel in België als in Nederland op het label “JVM Music” de cd-single “De Zee”. Dit originele zomerse nummer slaat in beide landen meteen aan met een spectaculaire cd-single verkoop tot gevolg. Ook de door Dennie zelfs geschreven mooie gevoelige cd-single “Dank Je” komt in 2006 uit.

2007 wordt het jaar van zijn langverwachte album “Een Nieuw Avontuur” met 15 prachtige nieuwe nummers. Tevens wordt in Altenahr (Duitsland) een sfeervolle dvd opgenomen, die gratis bij de cd wordt gevoegd.

Tijdens de zomer presenteert Dennie ook de eerste afleveringen van het Nederlandse TV-programma “Sterrenpalet” dat te zien is op diverse Nederlandse TV-zenders.

Dennie sluit 2007 grandioos af met de hoofdrol in een 8-delige soapserie op de Antwerpse TV-zender “ATV”. Hier kan de kijker zien hoe Dennie zijn jaarlijkse kerstshow voorbereidt. Tijdens deze serie stelt hij zijn zelf geschreven cd-single “Ma Bella Madonna” voor.

Op 16 mei 2008 viert Dennie zijn jubileumshow “20 jaar Dennie Damaro”, waar hij ook zijn cd-single “Je Kan De Hele Wereld Aan”, aan het publiek voorstelt.

Op vraag van z’n vele fans wordt in maart 2009 de cd “Overzicht” uitgebracht met hierop 20 bekende liedjes. Ook Pierre Kartner (Vader Abraham) schrijft een prachtig nummer voor Dennie.
De cd slaat wederom zeer goed aan bij het publiek met opnieuw een spectaculaire verkoop tot gevolg.

2010 staat in het teken van “20 jaar Vriendenkring Dennie Damaro”. De fanclub van Dennie bestaat 20 jaar en het leden aantal loopt elk jaar nog steeds op.

In navolging op het vorige succesrijke album “Overzicht”, komt begin 2010 het album “Opvolger” uit.

In de zomer van 2010 verschijnt in Nederland op het “Captain Rob/NRGY” label de single “Ik Mis Je Elke Dag”. Dennie staat met deze single 2 weken genoteerd in de Nederlandstalige top 30 en staat weken lang hoog in de playlists van zowat alle bekendste radiostations van Vlaanderen en Nederland.

Begin april 2011 ontdekt Dennie ook de meisjes van “Sugarfree” en neemt de begeleiding en het management volledig voor zijn rekening. Met “Sugarfree” behaalt Dennie vanaf 2011 het ene succes na het andere. De meisjes staan in de zomer van 2011 met hun eerste single “De wind fluistert jouw naam” maar liefst 19 weken in de Vlaamse top 10 waarvan 4 weken op nr 1. Ook de volgende singles zijn een schot in de roos. “Sugarfree” is inmiddels een vaste waarde in de Vlaamse showbizz.

Dennie werkt ondertussen nog z’n vele wekelijkse optredens af en brengt in december 2011 op zijn eigen label een prachtig kerstalbum “Kerstmis Met Dennie Damaro” uit.

Ondertussen ondertekent Dennie begin 2012 een artiestencontract bij “ARS/Universal Music”. De eerste single op dit label is meteen een schot in de roos. “Het Schlagerlied” komt op 30 maart meteen op nr 4 als hoogste nieuwkomer binnen in de Vlaamse Ultratop 10. Enkele weken later staat Dennie zelfs 2 weken op nr 2 om uiteindelijk pas na 15 weken de hitlijst te verlaten. “Het Schlagerlied” is voor Dennie na 24 jaar knokken in de showbizz meteen ook zijn allergrootste hit!

In oktober 2012 staat hij opnieuw 4 weken in de Vlaamse Ultratop 10 met z’n hitsingle “Donkere Ogen”. Ondertussen maakte Dennie ook de overstap naar CNR-Music waar hij een 3-jarig distributie- contract ondertekent.

In 2013 staat Dennie 25 jaar op de planken en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Hij zingt samen met de bekende Vlaamse zanger Paul Severs maar liefst 3 succesvolle duetten de Vlaamse hitlijsten in. “Marieke” (10 weken), “Mooie Meisjes” (6 weken) & “’s Nachts Na 2’ En” (5 weken). Al deze singles verschijnen op het Nederlandse “Telstar” label.

Inmiddels volgen de successen elkaar in sneltrein op en is Dennie allang niet meer weg te denken uit de Vlaamse showbizz. In 2014 brengt hij met “Schlagers & Smartlappen” en "Extra" op korte tijd twee schitterende albums uit. Op beide albums is ook zijn zelf geschreven single “Sancta Maria” terug te vinden.

In 2015 verschijnen de singles "Marina""Lieve Moeder" en "Ik Maak 't Gelukkigste Meisje Van Jou". Al deze singles zijn terug te vinden op het album "Geluk Is Niet Te koop" dat in augustus verschijnt.

Op 8 januari 2016 worden Dennie en zijn partner Nathalie ook de trotse ouders van een flinke zoon "Jasper".

In 2016 verschijnen de singles "Ga Toch""Ik Breng Geen Bloemen Voor Je Mee" (duet met Michel Van Den Brande bekend van "The Sky Is The Limit"), "Marieke Doe Open" en zijn zelf geschreven single "'k Ben Sinterklaas Niet". Deze singles staan op het album “Artiest Of Niet ?” dat in november uitkomt.

2017 is opnieuw een zeer productief jaar met de singles "Santa Maria", een Vlaamse versie van de bekende Duitse hit van "Roland Kaiser". Ook de originele single “Hey M’n Jongen” die Dennie zelf schreef en opdraagt aan zijn zoon Jasper krijgt heel wat aandacht. Verder verschijnen dat jaar nog de singles “Hart Van Goud” en “Gevochten en Verloren”. Op Dennie’s album “Hart Van Goud” zijn vooral originele zelf geschreven liedjes te vinden en komt in de maand mei uit.

In 2018 staat Dennie 30 jaar op de planken en dit viert hij met een jubileumalbum “Het Beste Van Dennie Damaro”. Als singles komen “Alle Sterren Aan De Hemel”“Ga Jij Maar Weer Naar Die Ander”“Ik Heb Zoveel Voor Je Over” en “Twee Verliefde Ogen” uit. Tijdens een geslaagde jubileumshow op 16 september stelt Dennie zijn nieuw album “Ode Aan De Keizer Van Het Vlaamse Lied” voor. Op dit album zingt Dennie in zijn eigen stijl 13 hits van zijn idool Will Tura.

Samen met collega Luc Caals brengt Dennie vanaf 2019 het theaterprogramma “Ode aan de Keizers van Vlaamse en Nederlandse lied”. Tijdens een twee uur durend programma met live orkest worden uitsluitend hits van Will Tura en André Hazes gebracht. Dennie brengt de Tura-klassieker “Wat Je Diep Treft” als single uit en staat hiermee 10 weken hoog in de Vlaamse Ultratop 50. Verder verschijnt in 2019 zijn album “Dans & Ambiance” met daarop de liedjes “Rosanne” en “Blijf Maar Gewoon Zoals Je Bent” die op single verschijnen. Op 20 oktober geeft Dennie met zijn eigen band een succesvol concert in Kalmthout.

Tijdens de coronatijd in april 2020 brengt Dennie de originele single “Zeg Toch De Waarheid In Mijn Gezicht” uit. Ook gaat hij opnieuw een samenwerking aan met mediafiguur Michel Van den Brande en samen brengen ze begin augustus de single “2 Glazen Bier” uit. Verder verschijnt dit jaar een dubbel-cd met 40 liedjes onder de titel “Het Allerbeste van Dennie Damaro”. Dit is ondertussen Dennie’s 20ste album! In november verschijnt Dennie’s single “Dansen Op De Wolken”. Dennie wordt in 2020 ook liedjesschrijver, manager en platenbaas van zangeres Trisha.

Terwijl in 2021 corona volop toeslaat blijft Dennie zeer bedrijvig en schrijft de EK-voetbalsingle “Wij Willen Winnen!!!”. In duet met Michel Van den Brande brengt hij deze single uit en krijgt wederom heel wat media-aandacht. In het najaar verschijnt nog Dennie’s zelf geschreven single “Gewoon Jezelf Zijn”. Door corona vinden in 2021 bijna geen optredens plaats.

In 2022 verschijnt op de befaamde “Telstar” label van wijlen Johnny Hoes het nieuwe album “Dennie Damaro Zingt Telstar Favorieten”. Met dit album hoopt Dennie naast zijn Vlaamse publiek ook voeling te krijgen met het Nederlandse publiek.

Voor boekingen Dennie Damaro:

Ludo Lauwrys - 0497 333 111
denniedamaroproducties@skynet.be
www.denniedamaro.be 
Lic: 745/BA

We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.